Åke Bonnier vald till ny biskop i Skara stift

[2012-03-27 12:20]

Åke Bonnier har valts till biskop i Skara stift. Han är 54 år och arbetar sedan 2006 som domprost i Stockholm.

Foto: Foto: Carla Karlsson/montage

När biskopsvalet avgjordes på tisdagen fick Åke Bonnier 438 röster medan motkandidaten Staffan Grenstedt stannade på 124. Därmed är det klart att han blir den 83:e biskopen i det snart tusenåriga stiftet.

Biskop med stolthet och ödmjukhet
Åke Bonnier befinner sig för närvarande på resa i Israel och fick beskedet om utnämningen via sms. Tidigare har han förklarat att om han skulle vinna valet är det med stolthet, glädje och ödmjukhet som han blir Skara stift nya biskop.

Biskopsvigningen sker den 26 augusti i Uppsala domkyrka. Ärkebiskop Anders Wejryd viger, i närvaro av biskopskolleger, och lördagen därpå tas Åke Bonnier emot i Skara domkyrka.

Texten hämtad från Skara stifts webbplats

Kontakta Redaktionen

Kommentera: