Christopher Sanders fredagskvällar med musik & film

[2012-03-13 15:55]

I vår drar jag igång ett projekt med levande musik till filmvisning i Allhelgonakyrkan, på södermalm. Först ut är bandet Tvärvägen och filmen The Tale of the Fox, fredag 16 mars, kl20-21.

Tvärvägen, Henrik Öhbergs enmansorkester, har beskrivits som filmmusik till en film som inte finns. Senaste albumet "Staring directly into the sun" (Hare Tracks) är en mild bris genom en gles björkskog i eftermiddagssolen nångång i typ juli; eller en smal bäck, som, undangömd någonstans i denna skog, löper parallellt med motorvägen som ingen kan slita sig från.

Tvärvägen är instrumentalt, akustiskt och sparsmakat och har de senaste veckorna vaggat min lille son till sömns varje eftermiddag.

Till Allhelgonakyrkan kommer Tvärvägen för att spela levande musik till "The Tale of the Fox", en fin gammal stop motion-animerad film från 1930. Berättelsen är ursprungligen en episk folksaga, men fick sin dramatiska struktur av Goethe, som 1794 klottrade ner sin version av historien om en slug räv som lurar skjortan av alla i kungariket.

Läs mer om Tvärvägen här,
http://www.facebook.com/tvarvagen

Lyssna på Spotify, http://open.spotify.com/album/5jmGz6ggQWnhCNjkEfYCcL

Se ett smakprov på "The Tale of the Fox" här, http://www.youtube.com/watch?v=2pHh4lTSwEM&feature=related
Senare under året kommer bl.a. Hans Appelqvist, Linnea Olsson, Maria Eriksson och KnockKnock att uppträda.

Välkommen. /Christopher Sander

 

//