Bibelstudiegrupper i Olaus Petri våren 2014

Bibelstudium i fast grupp, torsdagar 19.00-20.30.

Herrens bön och din

Bönen är en central del av livet som kristen. Men vad gör vi egentligen när vi ber och hur kan vårt eget böneliv fördjupas?

Vi möts sex torsdagar för att dela erfarenheter, finna vad bibeln lär och prova olika sätt att be. Allt i en vänskaplig anda runt fikabordet. Utgångspunkten blir våra egna erfarenheter och den bön Jesus lärde sina lärjungar som kallas Fader vår eller Herrens bön. 12 platser i gruppen.

Vi startar torsdag 16 januari.
Plats: Puben i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2D.
Tid: 19.00 direkt efter mässan – 20.30.

Mer information och anmälan: Björn Helgesson, 019-15 46 86 bjorn.helgesson@svenskakyrkan.se

Ledare i motvind

Bibelstudie och bönegrupp utifrån 2 Korintierbrevet.

Alla är vi ledare vid olika tillfällen under livet. Kanske leder vi våra barn, kanske ett stort företag. Att vara ledare är både krävande och givande. Svenska kyrkans modeller för ledarskap är ständigt utsatt för prövning och med en ny organisation och nya ledare i våra församlingar finns stora möjligheter. Paulus var en av kyrkans tidigaste ledare och vi utgår från hans erfarenheter för att i ett samtal tolka våra egna erfarenheter. Tid finns även för bön – inte minst för världens ledare!

Vi utgår från boken ”Ledare i Motvind” av Marcus Sunnerbrandt. Vill du ha boken köper du den själv. Deltagandet är kostnadsfritt.

Vi startar torsdag 6 mars.
Gruppen träffas ända fram till midsommar med några få uppehåll.
Plats: Puben i Olaus Petri församlingshem, Sofiagatan 2D.
Tid: 19.00 direkt efter mässan – 20.30.

Skapad:2014-04-23 11:00:00