Resultat av nomineringsval

Sju kandidater gick vidare från nomineringsvalet i Skara stift.

Den 10 januari var det nomineringsval i Skara domkyrka. Nära 550 präster, diakoner och elektorer samlades för att rösta fram de kandidater som finns med när biskopsvalet avgörs i mars.
   Det behövdes minst fem procent av rösterna för att gå vidare till det valet. Totalt avgavs 541 röster vilket gjorde att det krävdes 27 röster för att gå vidare.
   Det fick 7 av de 11 kandidater som föreslogs. De som finns med när valet avgörs är därför följande.

97 röster, Carin Åblad Lundström, 47 år, komminister i Uppsala domkyrkoförsamling.
85 röster, Staffan Grenstedt, 59 år, lärare vid Johannelunds teologiska högskola i Uppsala.
82 röster, Åke Bonnier, 54 år, domprost i Stockholm.
78 röster, Mats Hermansson, 54 år, domprost i Visby.
63 röster, Jacqueline Björnram, 56 år, avdelningschef på stiftskansliet i Skara
60 röster, Catharina Segerbank, 50 år, präst Tyresö församling.
32 röster, Sonja Grunselius, 57 år, komminister i Sävare

Övriga som fick röster i valet, men inte gick vidare är följande
24 röster, Leif Nordlander, 58 år, kyrkoherde i Vara.
12 röster, Henrik Grape, 52 år, teolog och miljösamordnare vid kyrkokansliet, Uppsala
5 röster, Mats Hagelin, 51 år, kyrkoherde i Simrishamn
1 röst, Ingegerd Sjölin, 59 år, rektor vid Pastoralinstitutet i Lund