Orgelkonsert med Tolkientolkare

Foto: Johan Nilsson

[2011-08-18 16:00]

Söndagen den 21 augusti kl. 16 väntar en högtidsstund för Tolkienälskare och orgelfantaster. Marco Lo Muscio kommer från Rom till Uppsala domkyrka för att ge en orgelkonsert med progressiv musik och verk som inspirerats av Tolkiens ”Sagan om ringen”.

Marco Lo Muscio är född 1971 och kanske en av de mest mångsidiga musikerna i sin generation, som organist, pianist och kompositör. Han har givit mer än 700 konserter världen över med en bred repertoar, från Bach till modern musik. Konserten i Uppsala domkyrka heter Organ Visions: From Tolkien to Progressive Music.

På programmet står Lo Muscios egna kompositioner Visions from Rohan och Visions from Minas Tirith, inspirerade av Tolkiens Sagan om ringen. Marco Lo Muscio kommer även att framföra musik av Wojciech Kilar (filmkompositör åt Polanski, Coppola och Campion) samt tre andra kompositörer som rört sig fritt mellan klassisk musik och progressiv rock: Steve Hackett (Genesis), Rick Wakeman (Yes) och Keith Emerson (Emerson, Lake & Palmer).

Det är fri entré till konserten, men kollekt kommer att tas upp.

Information om Marco Lo Muscio
www.marcolomuscio.com