Kyrka för Fairtrade - Stift för Fairtrade

Vi upprörs och oroas av de globala orättvisorna men det är inte alltid lätt att veta vad vi kan göra åt dem. För att synliggöra, mångfaldiga och stärka kyrkans arbete för etisk konsumtion och rättvis handel finns Kyrka för Fairtrade.

Du får ett konkret och tydligt projekt att arbeta med i din församling, som gör världen lite mer rättvis. Med fördel kan detta kopplas till kyrkans miljödiplomering för en hållbar utveckling.

Göteborgs stift vill verka för en diplomering av stiftet som ett stift för Fairtrade. Vill ni vara med? Kontakta i så fall Christina Bernérus, christina.bernerus@svenskakyrkan.se eller
031-771 30 22.

Foto: Shutterstock

Praktiskt handlar det om: att i största möjliga mån konsumera Fairtrade-märkt kaffe, te och andra produkter samt att engagera sig i kampanjer och sprida information om Fairtrade och rättvis handel. Läs mer på www.kyrkaforfairtrade.org