Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller kanske dig själv? Välkommen att boka dop i någon av våra kyrkor.

Åt mig har getts alla makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.

Matt 28:16-20

Med dop- och missionsbefallningen i Matteusevangeliet sände Jesus ut sina lärjungar. Löftet han gav lärjungarna gäller vid dopet än idag: "Jag är med er alla dagar till tidens slut"

Nedan berättar Marcus Salomonsson, präst i Svenska kyrkan Helsingborg, mer om dopet.

Vill du boka dop i någon av våra kyrkor gå till boka dop.

För dig som vill bli döpt eller döpa ditt barn, men inte vill behöva boka och bestämma tid i förväg har vi ibland drop in-dop. Söndagen 19 oktober är det drop in-dop i S:ta Anna kyrka klockan 12.30-15.30.

Längst upp till höger på denna sida kan du snabbt och enkelt leta dig fram till i vilken församling du bor i. Dock behöver du inte döpa ditt barn i den församling där du bor. Det går bra att välja fritt bland Svenska kyrkans församlingar och kyrkor.

Under länkarna nedan finns alla kyrkor inom Svenska kyrkan Helsingborg samt information om hur man bokar in ett dop i dessa kyrkor.

Läs mer om dopet här.

Hur gör jag om jag vill döpa mitt barn? Gå till boka dop

Skapad:2011-12-01 12:50:00