TT -Torsdagsträffen

Träff för svenska kvinnor en gång i månaden. När vi är i Ulrika Eleonora kyrka inleder vi med veckomässa 11.30, därefter börjar programmet klockan 12. Lunch serveras omkring klockan 13. Anmäl dig senast tisdagen före på tel 020 7723 5681 eller e-post welfare@swedishchurch.com, så att husmor kan planera maten. TT-kommittén består av Annika Hughes, AnnMari McDougall, Eva Helena Monson, Camilla Persson och Kerstin Ullström Harris.

Program hösten 2014
11 september - svenskt kulturliv i London
Höstens TT inleds med besök av Ellen Wettmark, kulturråd vid ambassaden. Ellen ska berätta om kommande svenskt kulturliv i London samt reflektera över sitt första år.
Vi får som vanligt presentation av de olika julmarknadsstånden och hjälp som önskas.

16 oktober - författarbesök
Eivor Martinus berättar om sin nya bok:
Barndrottningen Filippa och hennes värld.

Filippa, yngsta barnet till Mary de Bohun och kung Henrik IV, var inte ens åtta år fyllda när hon trolovades med Erik av Pommern, systerdotterson till drottning Margrethe. År 1406 gick bröllopet av stapeln och Filippa blev drottning av Sverige, Danmark och Norge, vid tolv års ålder. Trots detta är hon näst intill okänd idag och många av spåren efter henne är igensopade. Eivor Martinus har med hjälp av bland annat samtida vittnesmål och brev försökt bygga upp en trovärdig bild av denna unga kvinna från England som blev en omtyckt drottning i Norden.

Med stor inlevelseförmåga skildrar Eivor Martinus Filippas liv och värld. Vi får följa henne från den svåra färden över Nordsjön till det nya landet, via ankomsten och anpassningen till det nya annorlunda landet och livet som drottning, fram till hennes död i Vadstena kloster år 1430, trettiofem år
gammal. Vi bjuds en levande skildring av England och Norden under början av 1400-talet och de maktspel som där utspelade sig. Martinus berättar
om Filippas familj, om bakgrunden till äktenskapet mellan Filippa och Erik, om Heliga Birgitta och Vadstena kloster, som Filippa blev beskyddarinna över.

6 november - Wallace Collection
Wallace Collection, i ett fint gammalt hus vid Manchester Square, öppnar i höst åter sitt Great Gallery efter renovering.

Vi har reserverat femtio platser för visning av samlingarna kl 14 till 15.15. OBS tiden! (Boka plats senast den 22 oktober)

Förutom en stor konstsamling samt möbler och porslin har Wallace Collection även en samling av gamla vapen. Den 6 november är en passande dag att även se detta. Wallace Collection har även tillfälliga utställningar och när vi är där visas en om renässansens Lissabon.

OBS! Man måste själv boka om man vill äta i deras restuarang. Lunch 12-14.30 och afternoon tea från kl 15. Vi rekommenderar att man bokar bord, 020 7563 9505 eller e-post: reservations@thewallacerestaurant.com