Livets olika skeden

Dop/Konfirmation/Bröllop/Begravning

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Dopet är en gåva från Gud till oss. Genom dopet blir vi en del i Guds stora församling och han ger oss löftet: "Jag är med er alla dagar till tidens slut". Till oss kan du vända dig för att komma överens om dop och vi bestämmer tillsammans var och hur vi utformar dopgudstjänsten.

Konfirmation

Konfirmation

Konfirmationen är en stark och avgörande upplevelse för många. Ett tillfälle att tillsammans med jämnåriga och vuxna reflektera över Gud, livet, gott och ont, värderingar och livsval - och ett tillfälle att säga ja till sitt dop. Ett tillfälle att ta ställning och att växa.

Bröllop

Vi vill gärna vara med och förmedla välsignelsen över när ett par väljer att leva sitt liv tillsammans. Som i stora delar av Europa gifter man sig först borgerligt för att det ska bli juridiskt giltigt och sedan har man det stora (eller lilla) bröllopet i en kyrka. Detta kan vi hjälpa till med vare sig ni bor i Schweiz, Sverige eller någon annanstans i världen.

Begravning

När vi mister någon som står oss nära har vi behov av att få ta ett riktigt avsked och att få överlämna den avlidna i Guds händer. Vi kan hjälpa till med begravningsgudstjänsten på olika platser inom vårt område.