Se människan på Bokmässan

 

 

Kön in till Bokmässan ringlade sig långt ner på gatan under hellgen.

Kö in till Bokmässan, 2014. Foto: Mikael Ringlander

Programmet klart för årets Se människan

Skapad: 2015-05-28 10:14:00

Årets Se människan bjuder på sju seminarier och drygt 70 scenprogram. Bokmässans tema denna gång är Ungern och den ungerske författaren Péter Esterházy kommer till kyrkans scen för att samtala med ärkebiskop Antje Jackelén. Andra författare i programmet är Anne Heberlein, Maja Hagerman, Caroline Ringskog Ferrada-Noli, Ulf Stark, Anna Mannheimer, David Thurfjell, Olivia Bergdahl, Lawe Mothadi, Jonas Hassen Khemiri och många, många fler.

Kika i programmen nedan. På ett par ställen kommer mer information att fyllas på.

Seminarieprogrammet >>

Scenprogrammet >>


Foto: Jim Elfström

Litterär gudstjänst

Även om vi sällan får tydliga svar på livets svåra frågor så hjälper de oss att bearbeta det som gnager och oroar, livets tyngd och själens oro. Henning Mankell läser i den litterära gudstjänsten om kampen för livet i relief mot svek, död och kärlek och Ann Heberlein frågar Gud varför Gud inte svarar henne när hon behöver Gud som bäst. Författarnas texter, musikernas tolkningar och kyrkans språk och rit skapar i denna gudstjänst en helhet tillsammans, utan att säga samma sak. Musiker är Irma Schultz Keller, Hans Kennemark, Stefan Wingefors, samt Härlanda kammarkör under ledning av David Molin. Gudstjänsten leds av prästen Birgitta Westlin och sänds i Sveriges Radio P1. Söndag 27/9 11.00-12.00.

Vilket folkhav! Runt 800 personer hade samlats runt kyrkans scen för att följa ärkebiskopens samtal med Desmond och Mpho Tutu.

Runt 800 personer samlades runt kyrkans scen för att följa ärkebiskopens samtal med Desmond och Mpho Tutu under förra årets bokmässa. Foto: Mikael Ringlander

Skapad:2015-05-28 16:36:00

Allt fler söker sig till Se människan, Svenska kyrkans scen på bokmässan i Göteborg för att ta del av samtal om litteratur och livsfrågor. I höst utökas scenområdet därför med ytterligare drygt 100 kvadratmeter.

Läs mer om hösten Se människan >>

 

 

Foto: Magnus Aronson

Vad gör Svenska kyrkan på bokmässan?

Skapad: 2012-08-29 16:55:00

"För oss är det viktigt att finnas med på den största kulturella mötesplatsen för att diskutera angelägna frågor som människor har".

Läs intervjun med Mikael Ringlander, en av projektledarna för Se människan >>

Bokmässan 2015

Årets bokmässa i Göteborg äger rum den 24-27 september. Då är ungersk litteratur i fokus.

Läs mer på Bokmässans webbplats >>

 

Klara Zimmergren

Klara Zimmergren Foto: Ola Kjelbye

Skapad:2011-02-26 16:30:00

Varje år intervjuar vi aktuella författare till Se människan-tidningen. Här hittar du intervjuerna samlade.

Läs mer >>

 

//