Se människan på Bokmässan

Hela programmet

Desmond och Mpho Tutu, David Grossman, Majgull Axelsson och Barbro Lindgren är några av alla de aktuella författare som kommer till Svenska kyrkans scen på Bokmässan i höst. I vår mässtidning hittar du hela programmet, intervjuer och tips inför mässdagarna.

Bläddra i mässtidningen här >>

Foto: Magnus Aronson

Skapad: 2014-08-29 15:02:00

Nu kan du köpa seminariekort till Bokmässan för rabatterat pris. Kortet ger fri tillgång till samtliga seminarier och entré till utställningen under alla fyra mässdagar. Bokmässekasse med innehåll ingår. Priset med Svenska kyrkans rabatt är 1900 kronor ex. moms, ordinarie pris är 2600 kronor ex. moms.

Beställ biljetter här >>

Foto: Gustaf Hellsing

Skapad: 2013-09-03 09:45:00

Årets litterära gudstjänst inne på mässan leds av prästen Birgitta Westlin. Medverkar gör Desmand Tutu, tidigare ärkebiskop i Sydafrika, hans dotter Mpho Tutu, präst i Anglikanska kyrkan i Sydafrika, och ärkebiskop Antje Jackelén. Musiken framförs av Kersti Esselwall-Smårs, Rasmus H Thomsen, Rickard Larsson och Magnus Strandberg.

Gudstjänsten äger rum den 28 september klockan 11.00 i sal E4 plan 1 med ingång från Scandinavium. Den direktsänds också i Sveriges Radio P1.

Till P1 i Sveriges Radio

Foto: Jan Nordén

Gäst hos ärkebiskopen

Skapad: 2013-09-03 09:53:00

"Genom litteratur och läsande lär vi oss om världen och oss själva. Vi får underhållning, men också redskap att tolka våra liv. Utan det menings- och tankeutbyte som litteraturen erbjuder förtvinar vår demokrati", säger ärkebiskop Antje Jackelén. Hon har i år har bjudit in fyra författare som hon är nyfiken på, Ingvar Carlsson, Desmond och Mpho Tutu, och Marcus Birro.

Tiderna för scensamtalen hittar du i vår mässtidning på sidan nio >>

Skapad:2014-09-10 15:44:00

Få känner till Francisco van der Hoff Boersma till namnet, men de flesta svenskar känner till Fairtrade och Rättvisemärkt. Francisco van der Hoff lanserade 1988 i samarbete med Nico Roozen den första Fairtrade-märkningen som sedan dess har blivit en förebild för mängder av kooperationer världen över. Nu kommer han till Svenska kyrkans scen på Bokmässan den 25-28 september.

Läs intervjun med Francisco van der Hoff Boersma >>

Erika Hedenström och Caitlin Moran som lockade publiken till både skratt och spontana applåder. Foto: Mikael Ringlander

Skapad: 2013-09-26 14:25:00

Under Bokmässan direktsänder vi författarsamtalen på Se människan-scenen, och du kommer också att kunna se dem i efterhand. Fram till årets sändningar börjar kan du ta del samtalen med de författare som gästat kyrkans scen tidigare år.

Till svenskakyrkan.tv
Göteborg Baroqu framför Stabat mater av Joseph Haydn i Tyska Christinae kyrka.

Skapad: 2013-09-24 17:31:00

Under samma vecka som bokmässan pågår arrangeras Kyrkans kulturdagar i kyrkor och församlingshem. Gå på konserter, delta i regnbågsmässa eller lyssna till författarsamtal. Medverkar gör bland andra Göteborg Baroque, Betlehemskyrkans kör, Ann Heberlein, Bengt Olsson, Jesper Svartvik och Kristian Lundberg.

Programmet hittar du i mässtidningen på sidan 29 >>
KG Hammar och Kristian Lundberg i samtal på Se människan-scenen.

KG Hammar och Kristian Lundberg i samtal på Se människan-scenen. Foto: Mikael Ringlander

Vad gör Svenska kyrkan på bokmässan?

Skapad: 2012-08-29 16:55:00

"För oss är det viktigt att finnas med på den största kulturella mötesplatsen för att diskutera angelägna frågor som människor har".

Läs intervjun med Mikael Ringlander, en av projektledarna för Se människan >>

"Se Människan betyder samtal. Och samtal betyder möten, inspiration och livsmod". KG Hammar berättar om ett av alla minnesvärda samtal på Se människan-scenen, det med malmöförfattaren Kristian Lundberg".

Läs KG Hammars text om författarsamtalet med Kristian Lundberg >>

Se webb-tv-reportage från Bokmässan >>

Här finns vi

Skapad: 2013-09-02 15:54:00

Under bokmässan den 25-28 september hittar du Svenska kyrkans scen Se människan på andra våningen i Svenska mässan, monter G 01:02. Här håller även Verbum, Sensus, Pilgrim Sverige, Sackeus och Sigtunastiftlesen till, och det bjuds på rättvisemärkt kaffe.

I sociala medier

Skapad: 2013-09-04 10:54:00

Under bokmässan kommer du att kunna följa vad som händer på och kring Svenska kyrkans scen Se människan.

Facebook: www.facebook.com/svenskakyrkan

Bokmässan 2014

Kommande bokmässa i Göteborg äger rum den 25-28 september. Då är det Brasiliens tur att vara i fokus.

Läs mer på Bokmässans webbplats >>

Ladda ner Bokmässans seminarieprogram >>