Träffpunkter för Barn och familj

I Svenska kyrkans verksamhet för barn och familj finns möjlighet att möta nya vänner, leka, skapa, utbyta erfarenheter, fika och samlas till andakt/gudstjänst.

Öppen förskola

Öppna förskolan är en verksamhet för små barn och deras föräldrar/vårdnadshavare. Vi leker, pysslar, umgås och fikar tillsammans. Ofta ingår en kort sångstund eller andakt. Verksamheten är öppen och ingen föranmälan behövs. Välkomna!

Ett glatt barn med rutig mössa gör V-tecknet med båda händerna mot kameran.

Mötesplatser för barn i skolåldern

I Svenska kyrkan Faluns barnverksamhet samlas barn för att leka, skapa, sjunga, prata eller bara vara. Här finns inga krav på att du behöver prestera eller vara på något speciellt sätt. Alla barn hälsas varmt välkomna!

Himmel och pannkaka

En mötesplats för små och stora med sång, lek, pyssel, pannkaka och vardagsgudstjänst. Vardagsgudstjänst, sång, pyssel och lek för hela familjen på Stefansgården.

Appen Kyrkan - lek och lär

Appen Kyrkan innehåller tre korta filmer för barn i förskoleåldern. Här kan du gå in i kyrkorummet för att måla ett kyrkfönster, hälla vatten i dopfunten eller tända ett ljus i ljusbäraren.

Boka dop här

I webbkalendern kan du enkelt se var och när det finns lediga tider för dop och göra din bokning. Lokaler för dopkalas bokas också här. Bokningen, som är preliminär, kan göras när som helst - dygnet runt.

Familjerådgivningen

Svenska kyrkans familjerådgivning i Falun är till för familjer, par och enskilda som har svårigheter i sina nära relationer.

Barn och sorg

När det inträffar ett dödsfall i familjen blir ingenting sig likt. Då kan det vara en hjälp att träffa andra som varit med om samma sak och som vet vad det handlar om. Det finns stödgrupper för barn och unga, som har en förälder eller ett syskon som har dött.

Leksacer

Ett "altarskåp" där barn och vuxna kan hitta alla de saker som används i gudstjänster