Flytta till Gotland

Gotland är en trevlig och unik plats att leva på. En ö mitt i Östersjön dit alltfler söker sig, sommar såväl som vintertid. Välkommen hit du också!

Visby från domkyrkotornet
Många känner till Gotland för dess raukar, många medeltida kyrkor, fina badstränder, Visby med dess ringmur... Och visst är Gotland allt detta - men också så mycket mer! Gotland ger mersmak. Här infinner sig lugnet när turisterna lämnar på hösten, men samtidigt sjuder ön ständigt av evenemang. Dessutom finns lugn här även sommartid, bara man vågar ge sig ut på vägarna, vandra längs kusten eller hitta en egen strand.

Lite praktisk information och hjälp för dig som förverkliga din dröm och flytta hit:

Barn, fritid, skola, dagis, jobb

Gotlands kommun har en inflyttarservice. Du kan ringa dem på tel. 0498-29 20 10, eller e-posta till: inflyttarservice@gotland.se
Här kan du få hjälp med mycket, exempelvis frågor om skola, fritid, dagis för barnen, lediga tjänster inom kommunen, näringslivsfrågor och mycket mer.

Boende

Gotlandshem förmedlar lediga hyreslägenheter på ön. De har dessutom listor på privata hyresvärdar i Visby. Ring dem på tel. 0498-20 39 00 eller e-posta till: info@gotlandshem.se

Om du är intresserad av att köpa en lägenhet eller ett hus så hittar du utbudet på www.hemnet.se

Arbete

Arbetsförmedlingen kan hjälpa till med framtidsutsikterna för din sambo/make/maka. Kontakta handläggarna direkt i Visby på tel. 0498-29 24 00. Vid behov/intresse så förmedlar de vidare kontakt till respektive branschhandläggare.

Har du andra frågor får du gärna kontakta oss på församlingsexpeditionen, tel. 0498-20 68 00.

Hoppas vi ses snart och än en gång - Välkommen till Gotland!

Visby domkyrkoförsamling

Skapad: 2009-09-30 00:00:00