Terra Nova kyrkan

Terra Nova-kyrkan är en samarbetskyrka mellan Visby domkyrkoförsamling och EFS.

Terra Nova kyrkan ligger mitt i Terra Nova området där många passerar varje dag. Välkommen in! Foto: åsa höjer

Kyrkan inriktar sig till stor del på verksamheten för familjer och barn, men har dörren öppen för alla.

Historik
I början av 1980-talet började ett samarbete mellan Svenska kyrkan och EFS. EFS-föreningen började planera ett bygge av en ny kyrka på Terra Nova.  Man ansåg att det skulle finnas ett behov på grund av den ökade bebyggelsen runt om och i området. Ariktekt var Hans Wieland.

Den andra advent 1983 stod kyrkan klar för invigning som leddes av Biskop Tore Furberg. Sven Thomsson var den första distriktsprästen i Terra Nova kyrkan.

Verksamheten har sedan invigningen bedrivits som en samarbetskyrka mellan Visby Domkyrkoförsamling och EFS Missionsförening.

Terra Nova kyrkan

Skapad: 2009-09-30 00:00:00