Socialt arbete - diakoni

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Uppdraget är att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.

diakoni

Diakonemblemet. Duvan, med en olivkvist i näbben, symboliserar budskapet om hopp och liv.

Du kan vända dig till kyrkans diakoni:
- oavsett om du tillhör Svenska kyrkan eller inte
- oavsett vilken tro eller livsåskådning du har
- oavsett vem du är
- det är kostnadsfritt att träffa en diakon

Enskilt samtal - själavård
Frågor kring personliga relationer, livets mening eller tron? Ibland behöver man hjälp att ”få ordning på tillvaron”, både som ung och vuxen. Församlingens diakoner möter människor. Vi får följa med en bit på vägen och dela frågor kring tro, sorg, glädje, ensamhet, relationer och mycket annat som kan kännas svårt att bära ensam. Vi för inte journal och vi har tystnadsplikt.

Medmänniska
Att vara diakon är också att vara en medvandrare i livet. Våra diakoner kan till exempel hjälpa dig som vill ha stöttning i möte med  socialtjänst och kommun. Vi kan följa med eller hjälpa till att fylla i blanketter vid behov eller annat som du känner att du behöver stöttning med.

Skapad: 2009-10-01 11:52:00
jourhavande präst

Jourhavande präst är öppen för alla mellan 21 och 06 varje natt.
Telefonnummer är 112.
Du som ringer behöver inte tillhöra Svenska kyrkan. Prästerna har tystnadsplikt och både prästen och du som ringer är anonyma för varandra.