Inbjudan till gemenskap

Gudstjänsterna är en ständig inbjudan till gemenskap med andra och med Gud. De är alltid öppna för alla.

Det finns många olika typer av gudstjänster och det kan vara svårt att veta vad som är vad. Här kan du se vilka de vanligaste är.
Högmässa - gudstjänst med nattvard
Högmässogudstjänst, söndagsgudstjänst - gudstjänst utan nattvard
Veckomässa, kvällsmässa - enklare gudstjänst med nattvard
Familjegudstjänst eller gudstjänst för stora och små - vänder sig främst till barn och familjer
Musikgudstjänst - tonvikt på musiken
Dop, vigsel, konfirmation och begravning är också gudstjänster.

Heliga trefaldighets dag el. missionsdagen

Helig trefaldighets dag kallas också missionsdagen. Så som lärjungarna sändes ut att leva så har vi också ett uppdrag att leva i världen och delta i Guds arbete för en helad värld.

Gud - Fader, Son och Ande

Liturgisk färg
Vit

Altardekoration
På altaret ställer vi blommor i blandade färger  och vi tänder fyra ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning
Femte Moseboken kapitel 6, vers 4 - 9
Hör, Israel! Herren är vår Gud, Herren är en. Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta, med hela din själ och med all din kraft. Dessa ord som jag i dag ger dig skall du lägga på hjärtat. Du skall inpränta dem i dina barn och tala om dem när du sitter i ditt hus och när du är ute och går, när du lägger dig och när du stiger upp. Du skall binda dem som ett tecken kring din arm, och de skall vara ett kännemärke på din panna. Du skall skriva dem på dina dörrposter och i dina stadsportar.

Apostlagärningarna kapitel 2, vers 24 - 35
Men Gud löste honom ur dödens vånda och lät honom uppstå, eftersom det inte var möjligt att döden skulle få behålla honom i sitt grepp. Ty David säger om honom: 'Jag har alltid haft Herren för mina ögon,' 'han står vid min sida för att jag inte skall vackla.' 'Därför fröjdar sig mitt hjärta och jublar min tunga,' 'ja, än mer: min kropp skall få vila med förtröstan.' 'Ty du skall inte lämna min själ i dödsriket' 'eller låta din helige möta förgängelsen.' 'Du har visat mig livets vägar.' 'Du skall uppfylla mig med glädje' 'när jag får se ditt ansikte.' Mina bröder, jag kan lugnt säga till er att vår stamfar David är död och begraven, hans grav finns här än i dag. Nu var han ju profet och visste att Gud med ed hade lovat honom att sätta en ättling till honom på hans tron. Därför var det Messias uppståndelse han förutsade med orden: 'Han lämnades inte i dödsriket, och hans kropp mötte inte förgängelsen.' Denne, nämligen Jesus, har Gud låtit uppstå, och vi kan alla vittna om det. Gud har upphöjt honom med sin högra hand, och sedan han enligt löftet tagit emot den heliga anden av Fadern har han nu utgjutit den, så som ni här ser och hör. David har inte själv stigit upp till himlen, men han säger: 'Herren sade till min herre: Sätt dig på min högra sida', 'så skall jag lägga dina fiender som en pall under dina fötter.'

Evangeliet enligt Matteus kapitel 11, vers 25 - 27
Vid den tiden sade Jesus: ”Jag prisar dig, fader, himlens och jordens herre, för att du har dolt detta för de lärda och kloka och uppenbarat det för dem som är som barn. Ja, fader, så har du bestämt. Allt har min fader anförtrott åt mig. Och ingen känner Sonen, utom Fadern, och ingen känner Fadern, utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara honom för.

Psaltaren
Psaltaren kapitel 113, vers 1 - 6
Halleluja! Lovat vare Herrens namn nu och för evigt! Från öster till väster skall Herrens namn bli prisat. Herren är upphöjd över alla folk, högre än himlen når hans härlighet. Vem är som Herren, vår Gud, han som tronar så högt, han som ser så djupt ner — vem i himlen, vem på jorden?

Låt oss lyfta fram din bön både i kyrkorna och på webben.

Månadsblad

Skapad: 2008-06-16 00:00:00

Musik och evenemang

Här laddar du ner vårt månadsblad Det händer april 2015  med musik och evenemang i Göteborgs kyrkor. (pdf)

Här laddar du ner vårt månadsblad Det händer i maj 2015 med musik och evenemang i Göteborgs kyrkor. (pdf)

OBS detta är ett urval av allt som händer i Göteborg, för ett komplett utbud, se vår kalender här ovan.

Du kan också besöka din församlings hemsida.

Vill du veta mer om gudstjänster?