Om församlingen

Sollentuna församling ligger strax norr om Stockholm och är en av stiftets större församlingar. Här finns vackra sjöar och tillgänglig natur samtidigt som storstadens liv gör avtryck i omgivningen.

Som anställd i Sollentuna församling tjänar du Gud och människa utifrån din profession. Som arbetsgivare värnar vi din arbetsmiljö, kompetensutveckling och vi tar din vilja att verka i kyrkan på allvar.
Församlingens grundläggande uppgift är organiserat i två pastoralområden med sammanlagt fem kyrkor, tre kapell, mängder av volontärer, ungdomar och körsångare.

I församlingen finns tre begravningsplatser och ett krematorium.
Till det finns kyrkoherdens kansli för ledning av, och till stöd för, den grundläggande uppgiften och begravningsverksamheteten. I församlingen finns tre begravningsplatser och ett krematorium. Församlingen har drygt 80 anställda.

Södra pastoralområdet (Kummelby och Tureberg)
Norra pastoralområdet (Edsberg och Sollentuna kyrka)
Pastoralområdet för gemensamma funktioner 
Vi är drygt 80 anställda med många yrkesgrupper representerade såsom präster, musiker, diakoner, pedagoger, vaktmästare, krematorietekniker, administratörer, kommunikatörer, ekonomer, terapeuter och kyrkogårdsmedarbetare  

Kyrkliga handlingar 2023
Döpta 256
Konfirmerade 348
Vigselgudstjänster 23
Kyrklig välsignelse 0
Begravningsgudstjänster 288