Ideella medarbetare

Mycket är på gång i Angereds församling. Du är varmt välkommen att engagera dig i vår verksamhet. Här kan du läsa om var vi behöver extra stöd just nu.

Vi har ett stort antal ideella medarbetare som hjälper till i våra verksamheter på olika sätt. De hjälper till med bakning till kyrkkaffe, läxhjälp med barn, som kyrkvärd under gudstjänst, matlagning till luncher mm.

Just nu söker vi ideella medarbetare till:

Café Jakob
Uppgift: Ansvara och tillaga sopplunchen mellan kl. 9-13.

Rullstolspromenader

Skapad: 2014-04-07 14:54:00

Vi behöver dig!

...som kan köra en rullstol på utflykter i sommar.

Varje tisdag samlas vi 10.30 i entrén på Gunnareds äldreboende, från den 1 juli till 5 augusti.

Vi promenerar i Angeredsområdet till olika caféer.

För mer information och anmälan ring:

Gunnar 0706 07 69 27

Rigmor 031 731 69 30

Här finns några av våra ideella medarbetare:

Lunch med ideella i Lövgärdets kyrka

Unga ledare i Gunnareds kyrka

Varför vara ideell?

Att engagera sig ideellt i en verksamhet är givande både för dig och för församlingen. Vi vill ta vara på de erfarenheter och kunskaper som finns bland människor som bor och verkar i församlingen. För dig som är ny i Sverige blir Svenska kyrkan en ny mötesplats för kristen gemenskap. Det är spännande för oss att få ta del av dina erfarenheter och kunskaper. Många av våra ideella medarbetare är studenter, daglediga eller pensionärer. Oavsett din livssituation eller arbetsförmåga är du välkommen som ideell hos oss. Vi anpassar dina uppgifter enligt dina intressen och tid. Det är ett ömsesidigt arbete mellan den som är ideell och församlingen. Ömsesidigheten är nyckeln till lyckat samarbete.

Fördelar med att engagera sig ideellt:
Att få växa i sin kristna tro, att få öva på att prata svenska, att få vara på en ny arbetsplats, att få lära känna nya människor, att få utveckla ett intresse, att få upptäcka nya intressen, att lära sig något nytt, att få lära ut något, att få regelbundenhet, att få känna sig behövd, att få ansvar, att få göra något man kan vara stolt över, för personlig utveckling, för att ta ställning till kommande studier och yrkesval mm.

Händer

Foto: Ikon

Vill du bli ideell medarbetare?

Skapad: 2010-03-24 14:38:00

Gunnel Claesson, diakon