Pilgrimscentrum i domkyrkan

Även i sommar kommer det att finnas ett pilgrimscentrum i Skara domkyrka.

Foto: Bertil Hellsten

Sedan fyra år bedriver Skara stift verksamhet för pilgrimer i Skara. Tanken är att skapa en mötesplats där pilgrimsvandrare och andra intresserade kan få råd och tips om pilgrimslederna, delta i andaktsliv, vandringar och andra aktivteter eller bara koppla av med en kopp kaffe.
   Sommaren 2013 flyttade verksamheten från Djäknestallet till domkyrkan. Där kommer man att finnas även i år. Det kommer att vara öppet vardagar 10 – 18 under tiden 16 juni till 11 augusti. Under juli månad är det också öppet lördagar 10-18. Centrumet håller också öppet under jubileumsdagarna 29-30 augusti.
   Under sommaren finns det också möjlighet till enkel övernattning för pilgirmer i Nikolaigården vid Kyrkans Hus i Skara. Pilgrimscentrum svarar för det praktiska när det gäller bokning och betalning.
  Här kan du hämta en broschyr om vad som händer i Pilgrimscentrum i sommar.

Välkommen in

Välkommen in på besök eller att dröja en stund under valven i katedralen! För kontakt ring 0511-262 72 eller via e-post info@pilgrimscentrumskara.se.
   ”Pilgrimscentrum” har kommit att bli ett vedertaget namn när Svenska kyrkan på olika håll i landet ordnar mötesplatser som vill inspirera till pilgrimsliv och vandringar. Förutom i Skara finns det sedan länge i Vadstena. Nya sådana centra har tillkommit ibland annat i Tyresö och i Masthugget, Göteborg.

Tågvandra i sommar

Foto: Skara-Lundsbrunns järnvägar

Det går att kombinera pilgrimsvandring och en resa med ångtåg eller annat veterantåg i sommar.
   Resorna sker i samarbete mellan Pilgrimscentrum och föreningen Skara-Lundsbrunns järnvägar.
   Erbjudandet gäller för grupper med fler än åtta personer. De har möjlighet att boka resa med museitåget från Skara station till Spikgatan där avstigning sker.
   Därefter vandrar man cirka 6 km tillbaka mot Skara. Vandringen avslutas
med mässa i domkyrkan och efterföljande fika till självkostnadspris.
   Resan går torsdagar 3/7, 10/7, 17/7 och 24/7. Avgång sker 17.00.
Kostnaden är 30 kr för vuxna, 15 kr för barn. För att boka tågvandring kontakta Pilgrimscentrum 0511-262 72.