Pilgrimsgården blir Pilgrimscentrum

Även i sommar kommer det att finnas ett pilgrimscentrum i Skara domkyrka.

Foto: Bertil Hellsten

Sedan fyra år bedriver Skara stift verksamhet för pilgrimer i Skara. Tanken är att skapa en mötesplats där pilgrimsvandrare och andra intresserade kan få råd och tips om pilgrimslederna, delta i andaktsliv, vandringar och andra aktivteter eller bara koppla av med en kopp kaffe.
   Sommaren 2013 flyttade verksamheten från Djäknestallet till domkyrkan. Där kommer man att finnas även i år. Det kommer att vara öppet vardagar 10 – 18 under tiden 16 juni till 11 augusti. Centrumet håller också öppet under jubileumsdagarna 29-30 augusti.
   Under sommaren finns det också möjlighet till enkel övernattning för pilgirmer i Nikolaigården vid Kyrkans Hus i Skara. Pilgrimscentrum svarar för det praktiska när det gäller bokning och betalning.

Välkommen in

Välkommen in på besök eller att dröja en stund under valven i katedralen! För kontakt ring 0511-262 72 eller via e-post info@pilgrimscentrumskara.se.
   ”Pilgrimscentrum” har kommit att bli ett vedertaget namn när Svenska kyrkan på olika håll i landet ordnar mötesplatser som vill inspirera till pilgrimsliv och vandringar. Förutom i Skara finns det sedan länge i Vadstena. Nya sådana centra har tillkommit ibland annat i Tyresö och i Masthugget, Göteborg.