Samtal och stöd

Händelser som förändrar våra liv kan präglas av största lycka eller djupaste sorg. När ett nytt liv föds och familjen får en ny medlem eller när en vän dör och livet känns tungt. Däremellan vardagen, med sina mindre drastiska upp- och nedgångar vilka också kan innebära en utmaning som är svår att hantera själv.

Församlingens diakoner och präster har stor erfarenhet av att möta och stödja människor i olika skeden av livet. Det finns möjlighet att boka tid för ett eller flera samtal med någon av dem. Det är kostnadsfritt.

Sorgegrupp

Vår sorg kan se olika ut, men att dela vår erfarenhet kan hjälpa oss att orka bära den. Vi tänker att varje människas sorg är unik, men att det kan finnas gemensamma erfarenheter att dela.

Själavårdande samtal

Frågor kring personliga relationer, livets mening eller tron? Ibland behöver vi hjälp med att få ordning på tillvaron, sortera tankar och intryck. Diakoner och präster har tystnadsplikt i samband med självavårdssamtal.

Terapi för familjer och enskilda

Skarpnäcks församling erbjuder kostnadsfri parterapi och familjesamtal.

Ekonomiskt stöd

Hos församlingen finns möjlighet att få stöd i kontakt med kommunens budget- och skuldrådgivning och hjälp med att göra en hållbar hushållsbudget. Det finns också möjlighet att ansöka om viss ekonomisk hjälp genom fonder. Församlingen delar aldrig ut akut ekonomiskt stöd.

Bikt

I bikten ber vi Gud förlåta och försona oss med handlingar vi begått som skadat oss själva eller andra. Det som tynger och som vi inte kan släppa ifrån oss. En bikt föregås av ett samtal med en präst, som har absolut tystnadsplikt, efter samtalet förmedlar prästen Guds förlåtelse. 

Boka samtal eller själavård

Församlingens präster och diakoner har stor erfarenhet av att möta och stödja människor i livets olika skeden. Det finns alltid möjlighet att boka tid för ett eller flera samtal. Ring eller mejla någon av dem, du hittar dem under sidan Medarbetare.