Medarbetare i kyrkan

”Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem” (Matteus 7:12)

Varför behövs jag?

Kyrkan består inte av byggnader, inte heller av anställda. Den är en gemenskap av alla människor som vill dela kristen tro med varandra och sin omgivning.

Det betyder också att alla behövs i kyrkans arbete att sprida Guds kärlek genom omsorg, praktiska uppgifter och ledarskap i stort och smått.

Vad kan jag göra?

Ta kontakt med någon i personalen för ett samtal om vad du du skulle vilja bidra med och var du bäst kan behövas. Handledning finns, för den som önskar det. Här finns några exempel på tänkbara ideella uppgifter i våra kyrkor och församlingshem:

• lyssna på någon som behöver låna ett öra
  • vara någons händer i ett hem
  • leda samtal med invandrare som språktränar
  • vara en följeslagare
  • ha ledaruppgifter i befintliga grupper
  • hjälpa till i gudstjänster
  • arbeta med hemlösa och daglediga
  • och mycket mer...

Se listan som inspiration, det kanske är något helt annat du skulle vilja göra.

Tanken är inte att ersätta ordinarie personal, utan att lyfta fram uppgifter som annars inte skulle bli gjorda, eller som blir bättre av att en volontär gör dem.

Engagera dig i kyrkan

Skapad: 2010-06-09 14:37:00
Har du en timme eller mer att avvara?
 - hör av dig så får du veta mer. Ingrid Persenius, präst, telefon 430 36 90 eller Ros-Marie Eliasson, diakon, 430 36 91.