Vad är en diakon?

Diakoni är kyrkans sociala arbete.
En diakon är vigd till tjänst i Svenska kyrkan - efter en längre, människovårdande utbildning som kan se lite olika ut.

Vad gör en diakon?

En diakons arbetsuppgifter är skiftande: allt från att möta barnfamiljer och ungdomar, till vuxna och äldre i olika sammanhang och verksamheter.

Diakonens grundläggande perspektiv är alltid att värna om varje människas rätt att leva ett värdigt liv.

Våra diakoner

Foto: Kicki Holmberg

Marie Blomkvist Falkenö

Foto: Kicki Holmberg

Rebecca Winander

Kerstin Olsson

Var finns vi?

Danmark-Funbo församlings diakoner har sina kontor i korridoren bredvid Allsalen, i Sävja kulturcentrum. Vi finns här för dig och möter dig gärna, i ett eller flera samtal.

Du bestämmer själv vad samtalen handlar om. Fokus är ditt liv och din livssituation.
Samtalen är kostnadsfria och du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan,

Vi har tystnadsplikt

Kontakta oss på plats eller hör av dig till oss via telefon, sms, eller mejl.
Vi är ofta på plats i Sävja kulturcentrum, men har även verksamheter i församlingens kyrkor, i Sävja, Danmark och Funbo.
Vi har också diakonala uppdrag ute i samhället.

Kontakta oss:

Marie Blomkvist Falkenö
018-418 10 33 (mob)
0769-46 70 02 (sms)
Mejla Marie Blomkvist Falkenö

Rebecca Winander
018-418 10 34 (mob)
0769-46 70 03 (sms)
Mejla Rebecca Winander

Kerstin Olsson
018-418 10 31 (mob)
0707-57 19 38 (sms)
Mejla Kerstin Olsson

Besöksadress:

Sävja kulturcentrum
Västgötaresan

Buss nr 5, till Daneport

Sorgegrupp

Vi samarbetar med innerstadsförsamlingarna i Uppsala. Det går bra att anmäla sig även om man inte fått inbjudan.
Ansvarig: Marie Blomkvist Falkenö, 418 10 33.

Övriga samtalsgrupper

Vi försöker att ha olika mötesplatser för samtal, runt om i vår församling. För att läsa mer om dessa, titta i menyn till vänster - under Samtal och stöd".

Skapad: 2014-08-19 13:00:00

Svenska kyrkan i Uppsala bjuder gemensamt in till sorgegrupperna "För dig som mist din livskamrat" där du under erfaren ledning kan dela tankar, känslor och minnen med andra och hjälpas åt att bearbeta din förlust. Tre gånger per år startar nya grupper, och det erbjuds både dag-grupper och kvälls-grupper.

Ta gärna kontakt med ansvarig ledare för mer information om pågående grupper eller aktuella datum.

A5-folder med aktuella grupper 2015-1

Fråga prästen

Skapad: 2010-06-15 09:50:00
Uppsala skyline