Foto: Alex Giacomini /Ikon

Ungdom

Vill du träffa nya vänner, sjunga i kör, bli ung ledare eller behöver du någon att prata med? Vi har olika aktiviteter för dig som funderar över stort och smått i livet - oavsett om du är troende eller sökare.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Att vara konfirmand handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig.

Ungdomshäng

Ungdomshäng

Kom och häng med oss i Stora kyrkan, du som är 13 år och uppåt. Öppet varje torsdag kl 15:30-20:00.

Veckomässa

Torsdagar kl. 18:30 i Stora kyrkan firas en mässa med ungdomlig touch.

Stjärngruppen

Vi är gruppen som fortsätter vår resa tillsammans efter vår konfirmation. Vi umgås i trivsamma former där vi samtalar, sjunger, skapar och lär oss om kyrkans tro och traditioner.

ung ledare

Ung ledare

Vill du som är ungdom vara med som ledare för våra konfirmander eller i någon barnverksamhet? Välkommen att anmäla dig till att vara ung ledare i Östersunds församling.

Sorg

Någon att prata med

När det känns som allra svårast vill vi finnas där. Ofta med praktisk hjälp. En hand att hålla när livets slut närmar sig. Ett extra stöd hos doktorn när ett svårt besked lämnas. En annan gång genom att bara sitta ner tillsammans och dricka en kopp kaffe. Många gånger genom att lyssna och samtala.

Resurs för skola

Kyrkan är en resurs i förskolan- och grundskolans undervisning. Svenska kyrkan Östersund erbjuder stöd till undervisningen i religion, men även i flera andra ämnen. Ladda ner PDF med hela programmet och kontaktuppgifter.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Vår skolpräst

Christer Gladh.

Vår universitetspräst

Universitetsprästen - The University Chaplain