Centrum för religionsdialog arrangemang

Krister Stendahl Memorial Lecture
23 oktober kl 13-15 i Storkyrkosalen, Stortorget 1

En av de mest framstående teologerna inom judisk-kristen dialog, Mary C Boys, håller årets Krister Stendahl Memorial Lecture. Hon är professor i praktisk teologi vid Union Theological Seminary i New York, och var tidigare vid Boston College, där hon hade kontakt med Krister Stendahl, då han verkade vid Harvard Divinity School.

Titeln på årets föreläsning är ”Turn it and turn it again: The vital contribution of biblical scholarship to Jewish-Christian relations."

Detta blir den sjätte föreläsningen till minne av Krister Stendahl, som var biskop i Stockholm 1984-1988, efter att under många åt ha varit professor i bibelvetenskap vid Harvard Divinity School.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Paideia, The European Institute for Jewish Studies in Sweden och Stockholms Domkyrkoförsamling.
Fritt inträde. Anmälan senast 20 oktober till Paideia, info@paideia-eu.org, tel 08- 679 5555 .

Döden, döden, döden – och livet!
Sigtunastiftelsen 30 oktober-1 november

Hur ser man på döden i judendom, kristendom och islam? Hur går begravningar till? Hur förbereder man begravningen? Vilka traditioner har man? Vilka är religiösa? Vilka är kulturella? Kan man skilja dem åt? Vilken roll hade gråterskor vid begravningar i Karelen? Hur förändras begravningsseden idag? Och hur skulle vi själva vilja ha det?
Dessa frågor samtalar vi om vid konferensen Döden, döden, döden – och livet! Som hålls i Allhelgonatid och behandlar traditioner och sedvänjor i judendom, kristendom och islam vid död och begravning.
Läs hela programmet här

Konferensen börjar med lunch på fredagen och avslutas med eftermiddagskaffe på lördagen. Pris, helpension och konferensavgift, 1.695:-

Arr: Centrum för religionsdialog i Stockholms stift, Samarbetsrådet för Judar och Kristna och Studieförbundet Sensus.

Anmälan via Sigtunastiftelsens hemsida