Julbasaren

Årets julbasar går av stapeln den 22-23 november 2014 kl.11.00-17.00. Välkommen även till förpremiären fredag den 21 november kl.15.00-18.30.

Julbasaren är en viktig del av kyrkans identitet, en hundraårig tradition och ett kulturarv som vi gärna vill förvalta. Basaren är även en nödvändig inkomst för församlingens arbete då Gustafskyrkan inte får bidrag från Sverige och behöver finansiellt stöd för att kunna fortsätta verka.

Under basardagarna vill vi gärna visa upp svenska jultraditioner men även vårt rika arv av kyrkans hembygdsdräkter, församlingshem och vårt vackra kyrkorum. För många är det den årliga traditionella starten på julen.

Basaren fungerar även som en länk över generationsgränser och språkbarriärer med återkommande besök som kanske startade när man var barn och fick följa med sin svenskfödda mormor till julmarknaden. Här hittar du något för alla generationer, gammal som ung. År 2012 firade vi dessutom 100 år.

Det finns ett café med hembakta bullar, kakor, smörgåsar och dryck, garderob, musikunderhållning, jultomte och pyssel för barnen och i kyrkorummet kan du vila dig i stilla lugn och ro.

Vi säljer svenska köttbullar, glögg, julmust, polkagrisar, brända mandlar och naturligtvis svenska matspecialiteter och delikatesser som du kan ta med dig hem. Vi säljer svensktillverkad hemslöjd, juldekorationer, papper och pynt, och hantverk tillverkat av församlingsborna. Du kan fynda bokfynd i bokboden och antikviteter och spännande loppor i fyndboden och fyndtrappan.

Du kan även vinna fina priser i vår choklad- och livsmedelstombola och i stjärnlotteriet. Här hittar du också H.K.H prinsessan Benediktes lotteri, Svenska Ambassadens lotteri och dalahästlotteriet. Här finns något för alla!

Välkommen!