Julbasaren

Foto: Petters och Lottas jul, copyright Elsa Beskow

Årets julbasar går av stapeln den 22-23 november 2014 kl.11.00-17.00. Välkommen även till förpremiären fredag den 21 november kl.15.00-18.30.

"Petters och Lottas jul" är en berömd saga av Elsa Beskow, känd av alla svenskar och årets tema för basaren. Tant Brun, Tant Grön, Tant Gredelin och Farbror Blå firar en underbar jul tillsammans med de två föräldralösa barnen, Petter och Lotta. Barnen beundrar den vackra julgranen och alla ljusen och alla är glada. En sådan varm och vänlig stämning vill vi också gärna förmedla, så i år har vi extra fokus på barnen.

Tant Grön och Tant Gredelin kommer till årets basar! De vill lära barnen hur man gjorde julklappar förr i tiden. Om vi har tur, så kommer Farbror Blå också och läser högt ur boken om Petters och Lottas jul.

Medan barnen är tillsammans med Tant Grön och Tant Gredelin, kan de vuxna titta på alla julbodarna med svenska delikatesser, julprydnader, handarbeten, lotterier och tusen andra ting. Eller kanske njuta en kopp kaffe och äta en svensk smörgås i vår cafeteria. Det finns musik både i kyrkan och församlingshemmet under bägge dagarna, jultomte och pyssel för barnen och i kyrkorummet kan du vila dig i stilla lugn och ro.

Under basardagarna vill vi gärna visa upp svenska jultraditioner men även vårt rika arv av kyrkans hembygdsdräkter, församlingshem och vårt vackra kyrkorum. För många är det den årliga traditionella starten på julen. Här hittar du något för alla generationer, gammal som ung. Välkommen!