Julbasaren

Foto: Kajsfoto.dk

Tack alla som besökte vår julbasar 2014! Ett stort tack även till alla de som arbetade frivilligt och till våra sponsorer som skänkte gåvor för att stötta Gustafskyrkan!

Årets julbasar gick av stapeln den 21-22-23 november 2014. Sveriges Ambassadör i Köpenhamn, Inga Eriksson Fogh, invigde årets basar och tema var den berömda svenska sagan om "Petters och Lottas jul" av Elsa Beskow.

Tant Brun, Tant Grön, Tant Gredelin och Farbror Blå firar en underbar jul tillsammans med de två föräldralösa barnen, Petter och Lotta. Barnen beundrar den vackra julgranen och alla ljusen och alla är glada. En sådan varm och vänlig stämning vill vi också gärna förmedla, så i år hade vi extra fokus på barnen. Tant Grön och Farbror Blå kom till årets basar. De ville lära barnen hur man gjorde julklappar förr i tiden och Farbror Blå läste högt ur boken om Petters och Lottas jul.

Medan barnen var tillsammans med Tant Grön och Tant Gredelin, tittade de vuxna på alla julbodarna med svenska delikatesser, julprydnader, handarbeten, lotterier och tusen andra ting och njöt en kopp kaffe och svensk smörgås i vår cafeteria. Det fanns musik både i kyrkan och församlingshemmet, jultomte och pyssel för barnen och i kyrkorummet kunde man vila sig i stilla lugn och ro.

Under basardagarna vill vi gärna visa upp svenska jultraditioner men även vårt rika arv av kyrkans hembygdsdräkter, församlingshem och vårt vackra kyrkorum. För många är det den årliga traditionella starten på julen. Här hittar du något för alla generationer, gammal som ung. Välkommen till oss 2015!

Dragningslista julbasaren 2014

Skapad: 2012-11-25 21:00:00

Gustafskorgen 1: Orange, F, 96

Gustafskorgen 2: Rosa, E, 147

Gustafskorgen 3: Gul, - , 301

Gustafskorgen 4: Grå, C, 13

Gustafskorgen 5: Rosa, C, 95

Prinsessan Benediktes gåva: Grön, U, 207

Ambassadörens gåva 1: Gredelin, X, 173

Ambassadörens gåva 2: Gredelin, X, 106

Sponsorer 2014

Skapad: 2014-11-16 14:40:00

Tack till basarens sponsorer:

A & C Catering

Maud Sandqvist

Familjen Qvist

Eva Örnfelt

Alla som har skänkt något till Fyndboden och Fyndtrappan. Tusen tack för era gåvor!