Vuxna

I Svenska kyrkan är gemenskap viktig. Det är i relation till varandra och i gemenskap vi kan växa. Här är några mötesplatser som inbjuder till gemenskap. Varmt välkommen!

Alpha-kurs

En Alpha-kurs är en grundkurs i kristen tro som i första hand vänder sig till personer som inte är vana vid kyrkan. Vi träffas en gång i veckan, äter en bit mat tillsammans, lyssnar på ett litet anförande av någon som kan tolka bibeln och diskuterar sedan i smågrupper vad vi har hört och vad det egentligen betyder.
Läs mer om Alpha.

Samtalsgrupp - Forum för frågor

Är du intresserad av att samtala om livet och om den kristna tron, då är det här en grupp för dig. Vi träffas några torsdagar kl 15–16.30. Det är Gulla Natt och Dag som leder gruppen och har du frågor kontakta Gulla, tel 0705–22 38 17.

Sommarutflykter

Under sommaren arrangeras en utflykt per månad. För mer information kontakta Marie Bergström, tel 0300–56 95 07.

Måndagscafé

De flesta måndagar i varje månad är alla daglediga välkomna på kaffe och trevlig gemenskap. Ibland får vi lyssna till ett föredrag. Andra gånger samtalar och fikar vi tillsammans. Vi möts i församlingshemmets konfirmationssal, kl 11.00 -12.00. Kaffet kostar 20 kr.
Höstens program

Stickcafé

Gillar du att sticka är du välkommen till Café justes stickcafé onsdagar efter kl 13. Café juste ligger i församlingshemmet och har öppet onsdagar kl 13-17.

Torsdagssoppa

Församlingens soppluncher med program har blivit en stor succé. Välkommen till en stunds fin gemenskap i församlingshemmet. Kostnad 30 kr. Har du frågor är du välkommen att ringa Marie Bergström, tel 0300–56 95 07.
Höstens program

Bibelstudier – söndagens evangelietext

Varannan fredag träffas en grupp bibelintresserade i församlingshemmet för att tillsammans med prästen Tore Elofsson och diakonissan Maj-Britt Hultman läsa och diskutera söndagens evangelietext. Vi börjar med en gemensam kaffestund kl 13.45 och studerar texterna kl 14.30 till 15.45. Nya medlemmar är varmt välkomna. Har du frågor, ring gärna Tore Elofsson, tel 0300–56 95 02.

Bibelstudier i Hebréerbrevet

Hebréerbrevet handlar bland annat om att det är lätt att vara entusiastisk när man väl har fått en tro, men efter att vardagens jobbigheter pockat på, är det lätt att falna i sin glädje och inspiration. Då gäller det att ta vara på det man fått och låta sig förnyas av det. Det tar tid att mogna i tron, men med en mogen tro står vi stadigt och påverkas inte så lätt av omständigheterna.

Ingen tidigare vana att vara med i bibelstudiegrupp krävs. Vi håller oss på en enkel nivå. Vi träffas varannan söndag kl 16.30–18.30 i församlingshemmet. Under varje träff serveras även enklare fika. Samtalsledare är prästen Tore Elofsson. Har du frågor, ring Tore, tel 0300–56 95 02, 0706-12 57 05, eller Jeanette Nilsson, tel 0300-623 73, 0739-95 99 94.

Sorgeuppföljning

Du som bor i församlingen och mist din livskamrat får en inbjudan till församlingens leva vidare grupp. Vår diakon Marie Bergström, tel 0300–56 95 07, erbjuder samtal och stöd.

Själavård

Vi du prata enskilt med en präst eller diakon är du välkommen att ta kontakt med oss. Läs mer om samtal och själavård.

Sjuk- och hembesök

Diakon Marie Bergström och några frivilligarbetare finns till för den som är ensam. Vi hälsar på i hemmen hos den som vill träffa en annan vuxen någon gång då och då. Det handlar om en enkel och trygg gemenskap som kan växa till en stark vänskap mellan två medmänniskor.
Kontaktperson: Marie Bergström, diakon, tel 0300–56 95 07.

Onsala församling har ett rikt musikliv. Kom och sjung i någon av våra körer.

Kyrkokör

Vår kyrkokör är en blandad kör som sjunger tre-/fyrstämmigt och har en repertoar med stor musikalisk bredd. 

Aromakören

Aromakören är kören för för dig som vill pröva på att sjunga i kör utan några större förkunskaper.

Projektkören

Några gånger om året startar vi upp nya sångprojekt.

Läs mer om Onsala församlings körer.

 

 

 

//