Fotbollsskor, skridskor, pjäxor, skidor, klubbor, racketar, bollar, cyklar, hjälmar all form av fritidsutrustning är välkommet. Idrottsföreningar, sportaffärer, organisationer eller privatpersoner.

Alla är välkomna att lämna in utrustning till oss som man tror någon annan kan ha bättre nytta av. Vår avsikt är att börja verksamheten i höst beroende på hur mycket prylar vi får in.

Alla får låna, allt är gratis och konceptet uppmuntrar återanvändning och att aktivera sig. I yngre år vill man gärna prova på mycket olika saker. Det kostar en del och kanske tröttnar man fort. Här får man möjlighet att låna gratis för att prova ett par veckor.
Förhoppningsvis uppmuntrar detta till mer aktiviteter.
Hjärtligt välkomna!

Fritidsbanken Karlskoga

Inlämning - tisdag, onsdag, torsdag mellan 10.00--15.00 -  av sport- och fritidsprylar hos Söderkyrkan och 39:ans Loppis (Kungsvägen 39)

Just nu pågår planering i kommunen för att under hösten starta upp en ny verksamhet som heter Fritidsbanken.

För att starta upp behövs en hel del fritidsprylar, dock ej kläder.

Fritidsbanken är ett socialt entreprenörskap som föddes i Deje i Värmland. En lokal Fritidsbank är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Människor skänker fritidsprylar som de inte längre använder och Fritidsbanken tar tillvara och lånar ut. Här kan alla låna utrustning för en aktiv fritid som till exempel skidor, tennisracket, skridskor, inlines, pulkor och mycket mycket mer.

Viktigt är att alla kan låna och allt är gratis.

​​​​

Webbadress:​​www.svenskakyrkan.se/karlskoga

Senaste boken om Jobbman

Skapad: 2014-05-19 09:37:00

Den senaste boken om Jobbman är nummer 4 i serien om den nyfikne sagofiguren Jobbman som älskar att prova på olika yrken. Hittills har han provat på att vara brandman, kock och barnmorska. Den här gången provar han på yrket som präst. Historien om Jobbman när han hjälper kyrkoherden med både dop och vigsel lockar till både skratt och någon tår i ögonvrån.

Hos oss på Svenska kyrkan i Karlskoga församling finns boken att köpa på församlingsexpeditionen, församlingshemmet 39:an, Söderkyrkan och Österledskyrkan. Boken kostar 99kr och pengarna går oavkortat till Karlskoga församlings stödfond.